

Department of Nutrition & Food Services

Nursing Education Day 2025

Thursday 24th July 2025

Firmetable Login from 8.45am 9.00 am Welcome (15mins) Bianca Sowerby, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne	
Bianca Sowerby, Dietitian	
Bianca Sowerby, Dietitian	
-/	
9.15 am Faltering Growth (60mins)	
Karli Vanvitelli, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne	
Royal Ciliaren's Hospital, Helboarne	
10.15 am Morning Tea (15mins)	
40.20 and Navigation and States Hadenstee Property and	
10.30 am Navigating restrictive diets: Understanding what we can control (60mins)	n and can't
Jordan Brockett, Dietitian	
Royal Children's Hospital, Melbourne	
11.30 am Nutritional Deficiencies in infants & children (45mins)	
Carolyn Van Heerden, Paediatrician Royal Children's Hospital Melbourne	
Noyal climater's respital response	
12:15 pm Lunch (45 mins)	
	(Emine)
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4	l5mins)
	15mins)
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins) 	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian 	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins) 	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian 	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 	ĺ
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 3:00 pm Introduction of solids (45mins)	ĺ
 1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 	ĺ
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4 Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 3:00 pm Introduction of solids (45mins) Samantha Baring, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne	5)
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4) Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins) Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 3:00 pm Introduction of solids (45mins) Samantha Baring, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 3:45 pm Feeding the ex-prem post discharge from the NICU (45)	5)
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4) Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins) Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 3:00 pm Introduction of solids (45mins) Samantha Baring, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 3:45 pm Feeding the ex-prem post discharge from the NICU (45) Bella Cameron, Dietitian	5)
1.00 pm Gastrointestinal issues in children & the microbiome (4) Bianca Sowerby & Sophie King, Dietitians Royal Children's Hospital, Melbourne 1.45 pm Feeding challenges in infants & young children (60mins) Georgia McLeod, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 2.45 pm Afternoon Tea (15mins) 3:00 pm Introduction of solids (45mins) Samantha Baring, Dietitian Royal Children's Hospital, Melbourne 3:45 pm Feeding the ex-prem post discharge from the NICU (45)	5)

Visit https://www.rch.org.au/nutrition/education/ for registration information. This day will be held online.